Werkgroep Tuinen

Wat is de werkgroep Tuinen?...

De werkgroep Tuinen, bestaat uit een groep enthousiaste dames en heren, die twee ochtenden per week tijd investeren om de diverse tuinen, vijvers en paden te onderhouden. Door hun inzet, kunnen de bezoekers genieten van de schoonheid en rust die in de Heemtuin te vinden is.

tuinen_schoffel

De vrijwilligers maken hierbij gebruik van natuurlijke middelen, dus niet met in het algemeen gebruikte chemische bestrijdingsmiddelen.

Als we hebben over diverse tuinen, gaat de aandacht hier vooral uit naar de groententuin, de omatuin, de kruidentuin, de heidetuin, de rozengaard, het bos, de grote zomerborder en het moeras. Tevens houdt de werkgroep zich bezig met het onderhouden van de vakwerkhuisjes, het maken van nestkastjes en voederplankjes voor zowel in de tuin als de verkoop, onderhouden van de kas, kweken van planten etc.

Wanneer is de werkgroep?...

De werkgroep komt elke dinsdag-en donderdagochtend van 9.00 - 12.00 uur (of in overleg op andere tijden) bij elkaar in de Heemtuin, gelegen aan de Nicolaas Maesstraat 2 te Brunssum. Bovendien begeleiden zij de IVN-jeugd (van 12 t/m 16 jaar), iedere eerste zaterdag van de maand, bij het onderhoud van de tuinen. Dit biedt hen de kans om hun kennis, liefde en hobby te delen met de volgende generatie.


Heeft u interesse? Kom dan gerust eens langs om kennis te maken en/of uw groene vingers een kans te geven om anderen te laten genieten van de schoonheid van de natuur.

wewrkgroep aan de slag